Vegyél még! 2022. május

Ha a tészta elérte a kívánt térfogatot, akkor a lisztezett pultra borítjuk, finom mozdulatokkal felgömbölyítjük, majd ismét pihentetjük 30 percet. Ezután formázzuk a tésztát, majd az aljával felfelé szakajtóba tesszük. Letakarva pihentetjük amíg duplájára nem kel a tésztánk, ez körülbelül 20 Celsius fokos helyen 3-4 óra (Hűtőben 5 fokon, 12 órát is állni hagyhatjuk.) Sütés előtt egy órával felmelegítjük a sütőt 250 Celsius-fokra. A kenyeret a szakajtóból egy sütőpapírra borítjuk, pengével körülbelül 1-2 cm mélyen bevágjuk a tetejét. A kenyeret gőzzel teli sütőben sütjük 12 percig 250 fokon, majd kiengedjük a gőzt, és csökkentjük a hőmérsékletet 210 fokra. A sütési idő körülbelül 35 perc. Ha megsült, rácson hűtjük. Csak ha teljesen kihűlt, akkor vágjuk meg.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjIzNzg=